Gelegen aan de Strijbeekse Heide

De Smokkelaar ligt in het midden van een prachtig natuurgebied met bossen, heide en vennen. Op de grens van Strijbeek, Chaam (NL) en Meerle (BE).

Een uitgelezen locatie voor wandelaars, fietsers en ruiters om wat te drinken of te eten in deze prachtig gerenoveerde boerderij uit 1936.

Smokkelroute

Strijbeek heeft een rijke historie die teruggaat tot de vroege 19e eeuw. Te midden van de uitgestrekte bossen en glooiende heuvels bood Strijbeek een ideale doorgang voor smokkelaars die goederen zoals tabak, alcohol boter en zout vanuit België naar Nederland wilden brengen. De smokkelroute was ingenieus verborgen, met geheime paden, verborgen schuilplaatsen en slimme strategieën om aan de aandacht van de autoriteiten te ontsnappen.

Je kunt deze route starten vanuit De Smokkelaar! Bekijk alle wandelroutes en fietsroutes.

Baroniepoort

De Smokkelaar is één van de 8 Baroniepoorten, welke waardevolle natuurgebieden of bijzondere cultuurhistorische plekken in De Baronie ontsluiten.

Hier kunt u uw auto parkeren en gebruik maken van de horecavoorziening. Iedere poort heeft zijn eigen thema en eigen legende. Alle poorten tezamen vertellen het verhaal van onze streek.

Geef een Cadeaubon

Verras je familie, vriend of vriendin en geef een Smokkelaar cadeaubon. Voor iedere gelegenheid een origineel cadeau.